Το ΙΕΚ Τρικάλων έχει υλοποιήσει πληθώρα προγραμμάτων Leonardo Da Vinci, τα οποία πλέον ενσωματώθηκαν στο πρόγραμμα "ομπρέλα" Erasmus+ και συγκεκριμένα στην κατηγορία της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης KA1. Τα προγράμματα Erasmus+ KA1 έχουν σαν γενικούς στόχους:

  • να αποκτήσουν οι ωφελούμενοι νέες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες με στόχο την προσωπική τους ανάπτυξη, να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα και πολιτισμό αναπτύσσοντας το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.
  • Να ενισχύσουν τη συνέργεια και διασύνδεση των δομών της τυπικής, άτυπης εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας
  • Να προωθήσουν την αναγνώριση και πιστοποίηση των δεξιοτήτων που αποκτώνται στις περιόδους κατάρτισης στο εξωτερικό.

Hμερίδας διάχυσης αποτελεσμάτων προγράμματος Erasmus+

Το ΙΕΚ Τρικάλων στα πλαίσια διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ στο οποίο συμμετείχαν 15 καταρτιζόμενες του τμήματος Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, διοργάνωσε την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα σπουδάστριες παρουσίασαν τις νεοαποκτηθείσες εμπειρίες τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση ημερίδας διάχυσης αποτελεσμάτων προγράμματος Erasmus+

Το ΙΕΚ Τρικάλων σας προσκαλεί την Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016, και ώρα 14:30 στο αμφιθέατρο του ΙΕΚ, όπου οι καταρτιζόμενες του τμήματος «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ERASMUS+ στη Λεμεσό της Κύπρου. Για να κατεβάσετε την πρόσληση κάντε κλικ εδώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Ημερίδα για την πρώιμη παιδική παρέμβαση

Στα πλαίσια προετοιμασίας των επιλεγέντων σπουδαστριών του ΔΙΕΚ Τρικάλων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα Erasmus+ από τις 14/03/2016 έως τις 27/03/2016 στη Λεμεσό της Κύπρου, το ΔΙΕΚ πραγματοποίησε ημερίδα ενημέρωσης σχετικά με την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση. Η Υπ. Διδάκτωρ και Med Ειδικής Αγωγής κα Εύη Κουκουρίκη κατέδειξε στις καταρτιζόμενες την αξία της πρώιμης παρέμβασης στην προσχολική ηλικία και συζήτησε μαζί τους σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, καθώς και τεχνικές έγκαιρου εντοπισμού, διάγνωσης και πρόληψης. Ακολουθεί η παρουσίαση, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα LDV στην Αγγλία

«Νέοι μέθοδοι προσέγγισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης» ήταν ο τίτλος του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε από 9 -22/7/2006 στο Λονδίνο με την συμμετοχή 15 εκπαιδευτών διαφόρων ειδικοτήτων του ΙΕΚ Τρικάλων, μελών του διοικητικού προσωπικού και εργαζομένων στον Ο.Ε.Ε.Κ με εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα...

Διεύθυνση επικοινωνίας

Το Δ.ΙΕΚ Τρικάλων βρίσκεται στην οδό Βαθυκλέους 1 (1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων), 42132, Τρίκαλα

  • τηλ.: +30 24310 75931
  • fax.: +30 24310 75932
  • e-mail: grammateia [παπάκι] iek-trikal [τελεία] tri [τελεία] sch [τελεία] gr

Twitter Facebook Youtube